Sinterklaas Castricum

Banketstaaf

Ingrediënten:

1 pakje Bladerdeeg

1 pakje Amandelspijs

1 losgeklopt ei

Bakgerei:

Bakplaat met Bakpapier

Stappen

  1. Haal 8 bevroren bladerdeegplakjes van elkaar en verwijder de folie. Leg de plakjes die je niet gebruikt direct in een plastic zakje terug in de vriezer.
  2. Laat de bladerdeegplakjes 5-10 minuten ontdooien.
  3. Verwarm de oven voor. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  4. Verkruimel het spijs en vermeng dit vervolgens met de helft van een losgeklopt ei.
  5. Verdeel het spijsmengsel in 8 stukjes en maak er rolletjes van. Beleg de plakjes bladerdeeg met de rolletjes spijs, Leg de rolletjes spijs in het midden, maar houd 1 cm van de rand vrij.
  6. Maak van de bladerdeegplakjes 8 mooie banketstaafjes. Leg de banketstaafjes op de bakplaat met de vouw naar beneden.
  7. Bestrijk de banketstaafjes met de rest van het losgeklopte ei.
  8. Bak de banketstaafjes in ongeveer 15 minuten goudbruin in de oven.
Schuiven naar boven