Sinterklaas Castricum

Pepernotencake

Elektrisch 150° / Hetelucht 160°

Ingrediënten:

1 pak Cakemeel
200 g witte basterdsuiker
200 g roomboter
3 eieren (m)
1 zakje amandelschaafsel (bijv. Dr. Oetker)
100 g kruidnootjes

Bakgerei:

Cakevorm (28 cm)

Stappen

  1. Verwarm de oven voor.
  2. Vet de cakevorm in met roomboter en bestrooi de binnenkant met amandelschaafsel (houd 1/3 van het amandelschaafsel achter).
  3. Bereid het cakebeslag voor een cake (met 250 gram cakemeel) volgens de bereidingswijze op verpakking.
  4. Meng de kruidnootjes met een spatel door het beslag.
  5. Doe het beslag in de cakevorm en strooi het achtergehouden amandelschaafsel over de cake.
  6. Bak de cake in 60-70 minuten gaar en goudbruin.
Schuiven naar boven