Amandelspijs
Ingrediënten:
250 gr (blanke) amandelen
250 gr suiker
½ citroen, rasp
1 ei
Stappen
-
Als je blanke amandelen gebruikt kun je bij stap 4 beginnen. Bruine amandelen moeten eerst nog worden ontveld voordat er spijs van kan worden gemaakt. Doe een laag water in een pannetje en breng dit aan doe kook. Voeg als het water kookt de bruine amandelen toe en laat ze 30 seconden koken.
- Doe de noten over in een zeef en spoel ze af met koud water.
- Leg de noten op een schone theedoek en wrijf ze in de doek tegen elkaar om de velletjes te verwijderen. Zorg ervoor dat de amandelen goed droog zijn voordat je ze verder verwerkt.
- Doe de amandelen, de suiker en de citroenrasp in de keukenmachine met hakmessen. Hak de noten fijn.
- Voeg het ei toe en mix verder tot er een samenhangend geheel is ontstaan.
- Wikkel het amandelspijs in plasticfolie en laat het indien mogelijk enkele dagen rusten in de koelkast, zo kan de smaak zich goed ontwikkelen. Je kunt amandelspijs ook heel goed invriezen om het langer te bewaren.