Banketletter

Ingrediënten:

8 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg

2 middelgrote eieren

600 g amandelspijs

1 el citroensap

3 el verse slagroom

15 g tarwebloem

Stappen

  1. Verwarm de oven voor op 210 °C. Laat het bladerdeeg ontdooien. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Klop de helft van de eieren los. Maak de amandelspijs in een kom los met een vork en meng er het losgeklopte ei, het citroensap en de slagroom door tot alles is opgenomen en de spijs lekker smeuïg is.
  2. Bestuif het werkvlak en de deegroller met bloem. Leg de helft van de bladerdeegplakjes overlappend naast elkaar. Leg daarboven de rest van de bladerdeegplakjes overlappend naast elkaar. Je hebt nu 1 grote deeglap. Rol het deeg met de deegroller uit tot 1 dunne, lange lap van ca. 16 x 70 cm.
  3. Vorm een rol van de spijs die iets korter is dan de deeglap. Leg de rol in het midden van het deeg en vouw het deeg rond de spijs. Plak de naden en uiteinden dicht.
  4. Leg de deegrol met de naad naar beneden op de bakplaat en vorm tot een letter, bijvoorbeeld een s van sint. Klop het laatste ei los. Bestrijk de banketletter met het bakkwastje rondom met ei en bak in het midden van de oven ca. 35 min. goudbruin en gaar. Laat iets afkoelen en serveer lauwwarm.
  • Serveertip: Gaat de banketletter niet in één keer op en is het restant afgekoeld? Verwarm dit vlak voor het serveren 5 tot 10 min. in de oven op 175 °C.
  • Schuiven naar boven

    Sinterklaas Castricum