Taai-Taai
Ingrediënten:
Deeg:
350 gram koekzoet (of honing)
100 milliliter water
450 gram roggebloem, gezeefd
zonnebloemolie
Bereiding:
90 gram koekzoet (of honing)
9 gram speculaaskruiden (of meer naar smaak)
9 gram baking soda
12 gram anijszaad
losgeklopt ei om af te strijken
gehakte amandelen of parelsuiker (optioneel)
Stappen
Deeg:
- Breng het water aan de kook met koekzoet.
- Voeg de kokende massa al roerende toe aan de gezeefde roggebloem.
- Meng goed en stort het deeg uit op een plaatje.
- Olie het deeg licht in met zonnebloemolie.
- Verpak het deeg in plasticfolie en laat minimaal 24 uur rusten.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Draai het deeg nog even goed door voordat je het verder verwerkt.
- Voeg de ingrediënten één voor één toe aan het deeg en meng goed.
- Rol het deeg uit tot een plak van ca. 7-10 mm dik en snijd het in de gewenste vorm, rechthoeken bijvoorbeeld.
- Leg de taaitaai minimaal 4 cm uit elkaar op de bakplaat.
- Bestrijk lichtjes met ei en bestrooi eventueel met gehakte amandelen of parelsuiker.
- Bak in de oven tot mooi gaar; de precieze baktijd is afhankelijk van de grootte van de taaitaai.