Sinterklaas Castricum

Taai-Taai

Ingrediënten:

Deeg:
350 gram koekzoet (of honing)
100 milliliter water
450 gram roggebloem, gezeefd
zonnebloemolie

Bereiding:
90 gram koekzoet (of honing)
9 gram speculaaskruiden (of meer naar smaak)
9 gram baking soda
12 gram anijszaad
losgeklopt ei om af te strijken
gehakte amandelen of parelsuiker (optioneel)

Stappen

Deeg:
  1. Breng het water aan de kook met koekzoet.
  2. Voeg de kokende massa al roerende toe aan de gezeefde roggebloem.
  3. Meng goed en stort het deeg uit op een plaatje.
  4. Olie het deeg licht in met zonnebloemolie.
  5. Verpak het deeg in plasticfolie en laat minimaal 24 uur rusten.

  6. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  7. Draai het deeg nog even goed door voordat je het verder verwerkt.
  8. Voeg de ingrediënten één voor één toe aan het deeg en meng goed.
  9. Rol het deeg uit tot een plak van ca. 7-10 mm dik en snijd het in de gewenste vorm, rechthoeken bijvoorbeeld.
  10. Leg de taaitaai minimaal 4 cm uit elkaar op de bakplaat.
  11. Bestrijk lichtjes met ei en bestrooi eventueel met gehakte amandelen of parelsuiker.
  12. Bak in de oven tot mooi gaar; de precieze baktijd is afhankelijk van de grootte van de taaitaai.
Schuiven naar boven